Perhatian

Blog ini kurang sesuai dilayari dengan Internet Explorer. Sila Gunakan Mozilla Firefox atau Google Chrome untuk paparan yang terbaik.
‏الكلمة الحكمة ‏ ‏ضالة المؤمن ‏ ‏فحيث وجدها فهو أحق بها
Al-Hikmah adalah barang yang hilang dari orang mukmin, maka di mana saja ia dapati, dia adalah orang yang paling berhak terhadapnya. (Riwayat Tirmizi).

Ahad, 4 Julai 2010

Rayuan Bantuan Kewangan Melanjutkan Pengajian ke Yaman.

قال رسول الله ‏ ‏صلى الله عليه وسلم ‏ ‏جاء أهل ‏ ‏اليمن ‏ ‏هم أرق أفئدة الإيمان يمان والفقه يمان والحكمة يمانية ‏

Telah bersabda Rasulullah (sollalla hu alaihi wasallam) : Datang kepada kalian penduduk Yaman, mereka lebih ramah perasaannya dan lebih lembut hatinya, Iman ada pada Yaman, Fiqh itu pada Yaman dan Hikmah ada pada penduduk Yaman .” (Al Bukhari & Muslim)

PERKARA: Rayuan Bantuan Kewangan Melanjutkan Pengajian ke Yaman.


Merujuk perkara di atas, Ana (Mohd Aizad bin Zulkifli), No kad pengenalan 841201-05-5339. Merupakan seorang pelajar Madrasah Darul Bayan, Paka, DUNGUN Terengganu bakal melanjutkan pengajian ke Sana'a, Yaman hujung tahun ini.

Ana meminta jasa baik sesiapa sahaja yang dermawan untuk menghulurkan bantuan ikhlas anda semua ke akaun Maybank ana (nombor akaun - 163082082469).

Anggaran kos untuk tahun permulaan termasuk urusan tiket penerbangan dan paspot ialah sekitar kira - kira RM 10,600. Setakat ini, wang yang ana mampu kumpul hanya sekitar RM1,000 sahaja.

Bil

Perkara

Kos

1.

Pasport

RM 300

2.

Tiket Penerbangan

RM 1700

3.

Yuran Pengajian

RM 2600 (USD 800 setahun)

4.

Sara Hidup (termasuk tempat tinggal)

RM 6000 (setahun)

Jumlah

RM 10 600


Segala kemusykilan atau maklumat lanjut bolehlah terus SMS/hubungi ana di talian 019-6426678 atau email - budakpondok[@]yahoo.com. Kerjasama anda semua ana dahulukan dengan ucapan terima kasih. Semoga Allah memberkati kehidupan kita di dunia dan di akhirat kelak.


Amin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular